Over Harlingen

Harlingen is een prachtige historische havenstad en natuurlijk een van de Elfsteden van Friesland!

Wist u dat Harlingen behoort tot het Werelderfgoed en bekend staat om haar bruine vloot? Daarnaast heeft Harlingen, op de Nieuwe Willemskade met té gaaf uitzicht op de Waddenzee, een eigen Bierbrouwerij genaamd 'Brouwdok'. Toer door de binnenstad en ontdek de prachtige Noorder- en Zuiderhaven met de oude grachtenpanden en hun sfeervolle gevels. Rijd geruisloos langs de lieflijke huisjes aan de Zoutsloot, of bewonder de prachtige oude grachtpanden.

Kom uitwaaien op de zeedijk, ruik de zilte zeelucht en kijk je ogen uit naar de grote schepen met hun masten in de haven, die alsmaar komen en gaan. Harlingen grenst aan de Waddenzee, wat je vanaf de Ringmuur prachtig kunt bezichtigen. Je hebt dan uitzicht op een van de 11 fonteinen van Friesland... heb jij hem al gespot ? Doe een tussenstop nabij het Harlinger strand en drink een heerlijk bakje koffie bij Restaurant Jonas of alle andere gezellige horecagelegenheden die Harlingen te bieden heeft.

Iedereen die naar de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland is geweest kent Harlingen wel. Een bruisende stad vol historie. Daarnaast is het een echte vissersstad, vanuit waar je een Zeehondentocht kan doen, met een pontje door de haven kan varen en een leerzame stadswandeling kunt doen.

Vanuit Harlingen kun je alle kanten op om te genieten van de mooie rustige omgeving met talloze dorpjes, omringt door de groene weilanden.

Heeft dit alles jou nieuwsgierig gemaakt naar wat Harlingen en omstreken jou te bieden heeft? Boek dan onze E-Chopper en ga erop uit !
 

Harlingen Welkom aan Zee | Officiële bezoekerswebsite van Harlingen | Harlingen Welkom aan Zee 

Activities, Attractions and Sights in Harlingen | Harlingen Welkom aan Zee

De touristische website van Harlingen | Visit Harlingen (visit-harlingen.nl)

eropuitinfriesland.nl | Erop uit in Friesland 

HARLINGEN - Ontdek je Plekje Nederland (ontdekjeplekjenl.nl)